Naivitet eller følger man ikke godt nok med?
 

I nyhetsbrevet fra i sommer skrev jeg i overskriften «Så var vi nesten gjennom pandemien». Jeg tok tydeligvis grundig feil. Kanskje var det naivt å tro at det ikke kom flere utfordrende mutanter?
 
Kanskje er det menneskelig å være litt naiv, for vi ønsker jo at alt skal gå bra! Vi som er ansvarlig for å ta vare på kritisk infrastruktur, må overvinne den naiviteten og tenke på hva som faktisk kan skje. I den forbindelse vil jeg gjerne få takke våre ansvarlige kunder, som på tross av hjemmekontor, har latt oss slippe til så vi kan gjøre vår del av jobben og sørge for at våre kunders kritiske infrastruktur er operativ 24/7. Service på utstyr skal - og må gjøres, pandemi eller ei, og du skal være trygg på at vi har gjort vår del av oppgaven!
 
 
Sikker pålogging
Det er en annen oppgave vi også må tenke på, og det er data- og dokumentsikkerhet. Altfor mange virksomheter har ikke systematisk analysert truslene mot tyveri av data, eller truslene som dokumenter på avveie kan utgjøre. De fleste låser kontordøren forsvarlig, og har både adgangskontrollanlegg og alarmanlegg som er skrudd på om kvelden og natten, men hvordan står det til med sikker pålogging på PC med låst skjerm når du går fra den? Eller mobilen, har den låst skjerm når du legger den fra deg? Slik at ikke andre med et håndgrep kan ta den og dermed ha tilgang til sensitiv e-post på din mobil?
 
I Coromatic konsernet har vi investert betydelige millionbeløp i å sikre at de som logger seg på vårt IT-system og våre ansattes mobiltelefoner, faktisk har noe der å gjøre. Mer enn 50% av våre IT-investeringer de siste årene gått med til å sikre nettopp dette.
 
Heldigvis har vår suksess i markedet sørget for at vi har økonomi til å gjøre disse nødvendige investeringene. Det er en av fordelene våre kunder har ved å ha et samarbeid med et stort og etablert selskap som oss. Som i lang tid har gjort denne type investeringer, og som over mange år har hatt et ISO 9001 sertifisert kvalitetssystem.
 
Alt henger sammen med alt. For at IT-sikkerheten skal virke, så må også den kritiske infrastrukturen ha sikker strøm og datasentrene må ha sikker kjøling, brannslukking og alt annet som alltid skal fungere i et datasenter.
 
Hjemmekontor og kompetansedeling
Vårt nye hovedkontor og verksted på Kjeller, nord for Oslo, har gjort det mulig å samle alle funksjoner på Østlandsområdet på ett sted. Vi så fra første dag hvordan kompetansedeling og ideflyt mellom våre ansatte økte!
Derfor har vi valgt en hybridmodell med overvekt av dager på kontoret vs hjemmekontor. Det kommer våre kunder til gode. Det merker vi også på ordreinngangen. Veksten har fortsatt denne høsten og vi har allerede en trygg og god ordrereserve for 2022.
 
HMS for våre kunder og våre teknikere
Det er ikke bare i det nybygde verkstedet vårt at det er høyt fokus på HMS. Det er også svært viktig hvordan våre teknikere jobber ute hos våre kunder. Nå, når  vi i skrivende stund er i den siste måneden i 2021, har vi ikke hatt en dag fravær på grunn av skade. Vi jobber for at den statistikken skal holde seg så lenge som mulig.
Opplæring er viktig i den sammenheng, men også overvåkenhet.
 
Vårt mål er å hjelpe deg som kunde med å ivareta din kritiske infrastruktur 24/7 - alle dager i året, men vi har også et annet mål som henger like høyt, og det tror vi du deler med oss - alle ansatte skal komme trygt hjem fra jobb uten skade, hver eneste dag.
 
 
Vi ønsker alle vår kunder og samarbeidspartnere en Riktig God Jul og et God nytt År!
 
Leif Lippestad