Så var vi nesten gjennom pandemien
 

I nyhetsbrevet før sommeren i fjor skrev jeg at kriser gir oss i Coromatic mulighet til å vise hva vi er gode for. Pandemien gjorde at vi fikk muligheten til å vise at vi sørger for at våre kunders kritiske infrastruktur er operativ 24/7 også i krevende tider med begrenset tilgang og hjemmekontor. Gjennom våre tjenester og service har du som kunde kunnet være trygg på at vi har gjort vår del av oppgaven.
I tillegg har de siste 15 månedene gitt oss en veldig sterk vekst og svært mange prosjekter er levert eller er under leveranse. Nye ordre fortsetter å strømme på, så vi blir ikke arbeidsledige 😊 Derfor har vi også ansatt mange nye medarbeidere og økt vår kapasitet.
 
Bruk av teknologi og nye lokaler gir bedre tjenester

Coromatic var vant med å jobbe med Sharepoint og Teams da pandemien traff oss i fjor. Det hjalp godt på da hele Norge måtte legge om hverdagen fullstendig, men i løpet av det siste året har vi gjort ett grep til, som skal bidra til å styrke vår leveranseevne og ytterligere øke kvaliteten på de tjenester du får levert. Vi har bygget nytt hovedkontor på Kjeller nord for Oslo. Der har vi samlet alle funksjoner på Østlandsområdet på ett sted. Vi har også bygget et helt nytt verksted der fokus på HMS og trygghet for våre ansatte selvfølgelig står i høysete.
Vi har investert mye, både tid og ressurser, i de nye lokalene som vi gleder oss til å ta i bruk. Vi har lagt til rette for sosial kontakt, økt trivsel og økt kreativitet. Vi vil utnytte ressursene våre bedre og vi fortsetter å bygge en felles kultur. Vi fortsetter å skape et inkluderende og prestasjonsdrevet One Coromatic miljø. Alt dette får du som kunde også nytte av gjennom ytterligere økt leveransesikkerhet.
 
Nye trusler og nye måter å kommunisere på

Den dramatisk økte digitale samhandlingen har gitt nye måter å jobbe på med tanke på hvordan befolkningen møtes og hvor vi alle kommuniserer fra. Ny og økt aktivitet gir også ny og økt trussel og sårbarhet for samfunnet. Da er det spesielt viktig at kritisk infrastruktur har gode funksjoner og har backup løsninger hvis strømutfall eller andre hendelser skulle inntreffe. Å bygge gode datasentre, og levere backup funksjoner for sikker strømtilførsel, er vår spesialitet og det blir bare mer og mer etterspurt.
Det er også viktig at disse installasjonene driftes og blir gitt service på en sikker måte av folk du kan stole på. Det er stor forskjell på å ha en stor trygg organisasjon i ryggen enn å være avhengig av en svært begrenset gruppe mennesker. I Coromatic er vi 550 personer i flere land som driver med det samme. Det betyr at det er backup på kompetanse i flere ledd. Vi har også i stor utstrekning tatt i bruk digitale opplæringsplattformer de seneste år som gjør at nyansatte kommer mye raskere i gang med sin produktive tjeneste. Det gir trygghet for økt kapasitet når det er nødvendig og mindre avhengighet av et eller to enkeltmennesker i en liten organisasjon.
 
 
Ny hverdag - hvordan blir den etter pandemien?

Mest trolig blir nok ikke arbeidshverdagen helt den samme som før. Mulig det blir noe mer hjemmekontor enn det var før pandemien, flere digitale møter, mindre håndhilsning og fysisk kontakt, mer fokus på smittevern, mindre reising, men kontoret skal være et produktivt og sosialt samlingssted.
Det gjelder for oss i Coromatic og det gjelder for de aller aller fleste bedrifter og institusjoner. Vi som mennesker har behov for å treffes for å være kreative. Studier viser at evnen til innovasjon har blitt negativt påvirket under pandemien. Kreativitet oppstår ikke i et vakuum, men når du møter folk på tvers av fag, eller når du blir utfordret av mennesker med andre erfaringer og perspektiver enn deg selv.
Når vi som arbeidstakere etter hvert møter høsten, har vi ingen fasit på hvordan ting vil bli. Er det en ting denne pandemien har lært oss, er det nettopp det - endringer skjer!
Vi i Coromatic ønsker våre kontakter og kunder en god ferietid, og vi er her for deg, nå og i framtiden med tung kompetanse i alle ledd.
 
Riktig God Sommer!